Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Melick vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Melick? Vloerverwarming wil zeggen een populaire manier van verwarmen die de vloer met warm water verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina bekijk je handige informatie over de bekendste typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Melick!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-melick-6074

Vloerverwarming laten leggen in Melick

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Op die manier weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan woonkamer, keuken, gang, badkamer, berging / schuur, slaapkamer. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het soort installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende modellen zijn een warm-water systeem of een installatie op stroom. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, vinyl, PVC, laminaat, linoleum, parket. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Melick vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan de locatie van je huis, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail delen wij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Roerdalen en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming experts regio Melick

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna bekijk je bruikbare informatie over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in losse isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Melick.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, AWB, Vaillant, Intergas, Remeha.

Natbouw vloeren verwarmen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Warmup, Danfoss, Therminon, Magnum.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Melick

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Melick

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Melick.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een slimme wijze warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Melick liggen op gemiddeld €1150,00 tot €1925,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. diverse werkzaamheden. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige keuzes die de prijzen bepalen: het soort systeem, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Melick (update dinsdag, 16 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€705 – €725€755 – €805
25 m2€800 – €1325€975 – €1500
40 m2€2250 – €2875€2550 – €3375
60 – 70 m2€3850 – €4350€4125 – €4825
90 m2 +€5175 – €5800€5550 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, wapening, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Limburg).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: meerdere vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de volgende weergave delen we kort en bondig praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Melick? Hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Linne, Herkenbosch en Montfort.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Roerdalen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.roerdalen.nl). Voor groene maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Melick?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.175 voor 10 m2 oplopend tot €5.450 voor een groter huis (100 m2). Het tarief hangt sterk af van het geselecteerde systeem (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van de gekozen installatie, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Melick, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6074.

Plaats een reactie