Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Herkenbosch vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Herkenbosch? Het is een comfortabele verwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal check je alles over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct doorgaan? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Herkenbosch!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-herkenbosch-6075

Vloerverwarming laten leggen in Herkenbosch

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. In dat geval weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan vertellen we je stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan berging / schuur, toilet, woonkamer, gang, slaapkamer, badkamer. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. Doorgaans kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, tapijt, PVC, linoleum, laminaat, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Herkenbosch vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post krijg jij offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Roerdalen en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van professionele vloerverwarming experts omgeving Herkenbosch

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna tref je handige informatie over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Herkenbosch.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, AWB, Intergas, Vaillant, Nefit.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft extra stevigheid en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Technea, Magnum, Therminon, WTH.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Herkenbosch

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Herkenbosch

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Herkenbosch.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Herkenbosch liggen tussen de €1175,00 tot €1850,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door meerdere factoren. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Herkenbosch (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €720€755 – €795
20 – 25 m2€875 – €1250€1075 – €1575
40 m2€2250 – €2900€2650 – €3300
65 – 70 m2€3825 – €4500€4100 – €4850
80 – 85 m2€5225 – €5675€5750 – €6400
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, wapening, draadmatten, thermostaat, pompschakelaar, verdeler en arbeidskosten (provincie Limburg).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: diverse vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of vloerenwinkel. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna bieden we overzichtelijk aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Herkenbosch? In het gedeelte hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Swalmen, Sint Odiliënberg en Linne.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Roerdalen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.roerdalen.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Herkenbosch?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €875 voor 10-15 m2 tot zo’n €6.500 voor 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het gekozen systeem (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het geselecteerde model, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Herkenbosch, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Ten eerste kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6075.

Plaats een reactie