Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dieren vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Dieren? Vloerverwarming is een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts check je handige informatie over de verschillende typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Dieren!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-dieren-6951

Vloerverwarming laten leggen in Dieren

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. In die situatie ben je er zeker van dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld berging / schuur, badkamer, slaapkamer, woonkamer, keuken, toilet. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende types zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, PVC, laminaat, tegels, tapijt, parket. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Dieren eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om het adres van de woning, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon delen wij gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Rheden en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van goede vloerverwarming specialisten regio Dieren

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets vind je meer informatie over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Dieren.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Intergas, Bosch, AWB, Vaillant.

Natbouw-installatie

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Warmup, WTH, Danfoss, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Dieren

Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Dieren

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Dieren.

 • Snelle en praktische methode.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Dieren liggen op gemiddeld €950,00 tot €1925,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei aspecten. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante onderdelen die de prijs bepalen: het soort vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dieren (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€690 – €725€750 – €780
25 m2€875 – €1325€1050 – €1525
45 m2€2250 – €2875€2500 – €3400
65 m2€3725 – €4475€4125 – €4850
85 – 90 m2€5125 – €5650€5625 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten, thermostaat en arbeid (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: sommige soorten zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het schema hierna tref je overzichtelijk extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dieren? In de tabel hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Loo Gld, Ellecom en Groessen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Rheden ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.rheden.nl). Voor milieuvriendelijke installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Dieren?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.150 voor 15 m2 tot om en nabij de €5.000 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het type installatie (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het exacte rendement hangt af van de gekozen installatie, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Middels dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dieren, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6950, 6951, 6952, 6953.

Plaats een reactie