Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Koekange vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Koekange? Het is een slim verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl verstrekken we uitgebreide informatie over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Koekange!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-koekange-7958

Vloerverwarming laten leggen in Koekange

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Met een professional mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de gang, badkamer, slaapkamer, toilet, keuken, woonkamer. Mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste producten zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. De huidige situatie

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, vinyl, PVC, tapijt, laminaat, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Koekange zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om adresgegevens, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail delen we offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in De Wolden en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming experts nabij Koekange

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste is heeft te maken met diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In het volgende schema bekijk je meer details over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties als het weinig mag kosten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse isolatieplaten & noppenplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Koekange.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Bosch, Remeha, Intergas, Nefit.

Natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Magnum, WTH, Therminon, e-Heat0Koekange

  Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Eventueel zelf te leggen.
  • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Koekange

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Koekange.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een slimme manier opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Koekange liggen tussen de €1150,00 – €2025,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei facetten. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke zaken die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Koekange (update zondag, 14 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €745€770 – €795
20 – 25 m2€800 – €1250€1000 – €1500
45 m2€2300 – €2775€2650 – €3300
65 – 70 m2€3850 – €4450€4050 – €4800
85 – 90 m2€5175 – €5800€5675 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, wapening, tackerplaten en uurloon (provincie Drenthe).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: diverse types zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hierna lees je een toelichting / aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Koekange? Op deze pagina bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in de Wijk, Ruinerwold en IJhorst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente De Wolden is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.dewolden.nl). Voor verduurzaming installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Koekange?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €825 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.950 voor 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het type installatie (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan het gewenste systeem, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Koekange, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7958.

Plaats een reactie