Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Velp vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Velp? Vloerverwarming betreft een watergedragen of elektrisch systeem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je energierekening daalt, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site delen we bruikbare informatie over de populaire soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Vandaag al een keuze maken? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Velp!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-velp-6881

Vloerverwarming laten leggen in Velp

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de toilet, berging / schuur, woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer. Ook kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Populaire soorten zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In veel situaties is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of vloerafwerking als vinyl, PVC, laminaat, linoleum, parket, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Velp eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om je woonadres, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon sturen we kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Rheden en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van populaire vloerverwarming vakmannen nabij Velp

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets vertellen we praktische informatie over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Velp.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, AWB, Bosch, ATAG, Nefit.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Danfoss, WTH, e-Heat, Technea.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Velp

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Velp

Als je het systeem laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Velp.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Velp schommelen tussen de €1050,00 tot €2375,00. De geldende tarieven hangen af van allemaal zaken. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante facetten die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In de tabel hieronder delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Velp (update maandag, 22 juli 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €725€775 – €780
25 m2€850 – €1250€1050 – €1525
40 – 45 m2€2300 – €2875€2550 – €3225
65 – 70 m2€3800 – €4450€4125 – €4900
80 – 90 m2€5225 – €5675€5625 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, wapening, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Advies: diverse constructies zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of showroom. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hierna tref je overzichtelijk de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Velp? Onderstaand vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Wolfheze, Babberich en Heveadorp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Rheden krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.rheden.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Velp?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.300 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.250 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het type systeem (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het gekozen product, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Middels dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Velp, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6880, 6881, 6882, 6883.

Plaats een reactie