Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Laag-Soeren vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Laag-Soeren? Dit is een laag temperatuur verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze experts ontdek je handige informatie over de bekendste vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Laag-Soeren!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-laag-soeren-6957

Vloerverwarming laten leggen in Laag-Soeren

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Zodoende heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder specificeren in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld berging / schuur, gang, badkamer, keuken, toilet, woonkamer. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare installaties zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, parket, tapijt, PVC, tegels, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Laag-Soeren zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail delen wij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Rheden en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van ervaren vloerverwarming vakmannen regio Laag-Soeren

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming bieden we informatie over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt meer en meer toegepast. In situaties bij verbouwingen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op speciale noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Laag-Soeren.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Intergas, Remeha, ATAG, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Danfoss, Magnum, Technea, Warmup0Laag-Soeren

  Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Relatief eenvoudig te plaatsen.
  • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Laag-Soeren

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Laag-Soeren.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Laag-Soeren schommelen tussen de €950,00 – €1900,00. De definitieve prijzen komen tot stand door allemaal factoren. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante keuzes die de prijzen bepalen: het type verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In het volgende schema delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Laag-Soeren (update maandag, 27 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€775 – €790
20 m2€850 – €1300€1150 – €1600
40 – 45 m2€2275 – €2875€2625 – €3200
60 m2€3800 – €4500€4175 – €4800
80 – 90 m2€5125 – €5775€5650 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, wapening, noppenplaten, verdeler, thermostaat, draadmatten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Let op: enkele vloeren zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het onderstaande schema verstrekken we overzichtelijk praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Laag-Soeren? Hieronder bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Ellecom, Eerbeek en Dieren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Rheden bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.rheden.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Laag-Soeren?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €875 voor 15 m2 tot zo’n €6.150 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het gekozen product (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het soort product, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Laag-Soeren, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Om te beginnen kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6957.

Plaats een reactie