Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Steeg vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in De Steeg? Vloerverwarming betreft een comfortabele verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site vertellen we je nuttige informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct aan de slag? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in De Steeg!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-de-steeg-6994

Vloerverwarming laten leggen in De Steeg

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Door het inschakelen van een vakman ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder delen we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de badkamer, berging / schuur, slaapkamer, keuken, gang, woonkamer. In veel gevallen geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste modellen zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, tapijt, parket, tegels, linoleum, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in De Steeg alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief bieden we offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Rheden en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van bekende vloerverwarming experts regio De Steeg

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming tref je meer over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt steeds populairder. In situaties als de budgetten summier zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in De Steeg.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Nefit, Vaillant, Remeha, Intergas.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Therminon, e-Heat, WTH, Technea.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in De Steeg

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in De Steeg

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in De Steeg.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Goedkope oplossing.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in De Steeg liggen op gemiddeld €1225,00 – €1850,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van allerlei aspecten. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige factoren die prijsbepalend zijn: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Steeg (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€710 – €745€755 – €790
20 m2€950 – €1300€1050 – €1575
40 – 50 m2€2200 – €2825€2550 – €3250
60 m2€3825 – €4375€4075 – €4725
80 – 85 m2€5150 – €5775€5650 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, thermostaat, wapening, verdeler, draadmatten, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Disclaimer: enkele constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of showroom. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de volgende weergave check je samengevat de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Steeg? Onderstaand tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Giesbeek, Drempt en Angerlo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Rheden ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.rheden.nl). Voor verduurzaming producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in De Steeg?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.400 voor 10 m2 oplopend tot €5.950 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het soort systeem (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het gekozen product, de ondervloer en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Steeg, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6994.

Plaats een reactie