Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Spankeren vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Spankeren? Dit is een ingebouwde warmtebron die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je energierekening daalt, en het is ook goed voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform check je alles over de beschikbare vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil je direct aan de slag? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Spankeren!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-spankeren-6956

Vloerverwarming laten leggen in Spankeren

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Met die beslissing ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder verhelderen we in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de toilet, badkamer, berging / schuur, keuken, woonkamer, slaapkamer. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste types zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, linoleum, tapijt, tegels, vinyl, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Spankeren zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, e-mailadres en jouw 06-nummer. Middels een email of brief delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Rheden en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van beschikbare vloerverwarming experts regio Spankeren

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze komt tot stand door jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna delen we details over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Spankeren.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, ATAG, AWB, Vaillant, Bosch.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een sterke en stabiele vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, WTH, Magnum, Therminon, e-Heat.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Spankeren

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Spankeren

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Spankeren.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Spankeren schommelen tussen de €1175,00 – €2400,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van allerlei onderdelen. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Spankeren (update maandag, 27 mei 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €745€775 – €805
20 – 25 m2€850 – €1200€1050 – €1625
45 m2€2325 – €2850€2550 – €3400
65 – 70 m2€3775 – €4475€4125 – €4850
85 m2 +€5100 – €5725€5725 – €6450
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, wapening, verdeler, tackerplaten, noppenplaten, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Tip: diverse vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een professional of winkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het blok hierna check je in het kort de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Spankeren? Hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Dieren, Laag-Soeren en Didam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Rheden krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.rheden.nl). Voor energiebesparende producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Spankeren?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.200 voor 10 m2 tot zeker €5.600 voor een groter huis (100 m2). De prijs kom tot stand door het geselecteerde systeem (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het gekozen systeem, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Door dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Spankeren, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6956.

Plaats een reactie