Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ellecom vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Ellecom? Het is een systeem om een ruimte te verwarmen die zich vlak onder de vloer bevindt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal lees je veel info over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ellecom!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-ellecom-6955

Vloerverwarming laten leggen in Ellecom

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Zodoende mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, toilet, keuken, badkamer, gang, slaapkamer. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Vaak gekozen types zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. Soms is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, laminaat, PVC, parket, tegels, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Ellecom eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief delen we 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Rheden en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van bekende vloerverwarming experts nabij Ellecom

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem wordt bepaald door verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok bekijk je praktische informatie over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. Met name bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in losse isolatieplaten of noppenplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Ellecom.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Intergas, ATAG, Nefit, AWB.

Natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, e-Heat, Danfoss, Magnum, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Ellecom

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Ellecom

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Ellecom.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een voordelige manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ellecom komen uit tussen de €950,00 – €2450,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van meerdere zaken. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve zaken die de prijzen bepalen: het soort systeem, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ellecom (update dinsdag, 16 april 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €730€750 – €810
20 – 25 m2€875 – €1350€1075 – €1550
40 – 50 m2€2225 – €2900€2500 – €3300
60 – 70 m2€3850 – €4425€4200 – €4750
80 – 85 m2€5175 – €5775€5650 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, wapening, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Belangrijk: enkele afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het schema hierna bieden we een toelichting / de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ellecom? Op deze pagina delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Didam, Spankeren en Loo Gld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Rheden bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.rheden.nl). Voor energiebesparende maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Ellecom?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.275 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.300 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het soort installatie (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het geselecteerde systeem, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ellecom, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6955.

Plaats een reactie