Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Stadskanaal vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Stadskanaal? Vloerverwarming wil zeggen een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze pagina vind je praktische informatie over de diverse soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Stadskanaal!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-stadskanaal-9501

Vloerverwarming laten leggen in Stadskanaal

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Met die beslissing is er geen twijfel of de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan delen we stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, badkamer, slaapkamer, toilet, gang, keuken. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen installaties zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een basis dekvloer of vloerbedekking zoals parket, PVC, laminaat, linoleum, tegels, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Stadskanaal vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals het adres van de woning, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post ontvang jij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Stadskanaal en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming specialisten omgeving Stadskanaal

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok vertellen we handige informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral bij renovatie klussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Stadskanaal.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Remeha, ATAG, Nefit, Intergas.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een meer solide vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Magnum, WTH, Technea, Danfoss.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Stadskanaal

Een elektrische vloerverwarming werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Stadskanaal

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Stadskanaal.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een innovatieve verwarmen warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Stadskanaal kost globaal gezien tussen de €1250,00 – €2100,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van allemaal facetten. Allereerst maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige factoren die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarming, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Stadskanaal (update zondag, 16 juni 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €720€750 – €780
25 m2€950 – €1275€1150 – €1600
45 – 50 m2€2225 – €2850€2525 – €3225
65 – 70 m2€3725 – €4500€4100 – €4850
90 m2 +€5125 – €5650€5700 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Groningen).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Advies: meerdere vloeren geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hieronder check je een toelichting / de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Stadskanaal? In het onderstaande overzicht tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Midden-Drenthe, Aa en Hunze en Westerwolde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Stadskanaal kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.stadskanaal.nl). Voor groene producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Stadskanaal?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.050 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.150 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het soort installatie (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het geselecteerde systeem, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Middels dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Stadskanaal, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 9500, 9501, 9502, 9503.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie