Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Westerwolde vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Westerwolde? Vloerverwarming betreft een een lage temperatuur verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze site verstrekken we handige informatie over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Westerwolde!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-westerwolde-9551

Vloerverwarming laten leggen in Westerwolde

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren iets wat je zelf kunt aanpakken. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de gang, keuken, badkamer, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel gekozen soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. Voor sommige woningen is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, vinyl, tegels, linoleum, parket, PVC. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Westerwolde zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail krijg je offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Westerwolde en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van ervaren vloerverwarming installateurs nabij Westerwolde

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze hangt af van jouw wensen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en budget. Hieronder tref je bruikbare informatie over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wordt steeds populairder. Dat is vooral zo bij renovaties en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Westerwolde.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, AWB, Intergas, Remeha, Nefit.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Therminon, Warmup, e-Heat, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Westerwolde

Een elektrische installatie is 100% afhankelijk van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Westerwolde

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Westerwolde.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een duurzame wijze behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Westerwolde variëren tussen de €1000,00 – €2125,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. veel onderdelen. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzes die de prijzen bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Westerwolde (update vrijdag, 14 juni 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €730€765 – €780
25 m2€800 – €1225€1075 – €1600
40 – 45 m2€2200 – €2775€2575 – €3400
70 m2€3825 – €4425€4125 – €4725
85 m2 +€5225 – €5775€5550 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, wapening, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Groningen).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Advies: enkele soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het blok hierna check je overzichtelijk de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Westerwolde? Hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Aa en Hunze, Tynaarlo en Midden-Groningen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Westerwolde kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.westerwolde.nl). Voor duurzame installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Westerwolde?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.325 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.800 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het type systeem (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het gekozen model, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Westerwolde, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 9698.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie