Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming de Lutte vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in de Lutte? Vloerverwarming betreft een systeem om een ruimte te verwarmen dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina vind je handige informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij meteen beginnen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in de Lutte!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-de-lutte-7587

Vloerverwarming laten leggen in de Lutte

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan adviseren we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de toilet, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, badkamer, gang. In veel gevallen geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende producten zijn een watergedragen installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, tapijt, tegels, parket, PVC, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in de Lutte vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief krijg je kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Losser en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven nabij de Lutte

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw ideale systeem wordt bepaald door jouw wensen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en budget. In onderstaande opsomming vind je nuttige informatie over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak wordt steeds populairder. Met name bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Hierover wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in de Lutte.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, AWB, ATAG, Nefit, Bosch.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Therminon, Magnum, Danfoss, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in de Lutte

De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming installaties in de Lutte

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in de Lutte.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in de Lutte variëren tussen de €1150,00 – €1875,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door velerlei aspecten. Om te beginnen maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve factoren die de totaalprijs bepalen: het type installatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in de Lutte (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €720€765 – €810
25 m2€900 – €1300€975 – €1600
50 m2€2200 – €2775€2525 – €3375
65 – 70 m2€3800 – €4375€4075 – €4875
80 – 90 m2€5125 – €5800€5700 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, draadmatten, wapening, verdeler, tackerplaten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: sommige vloertypes zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok check je samengevat de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in de Lutte? Op deze pagina tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Glane, Beuningen en Deurningen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Losser is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelosser.nl). Voor slimme en duurzame producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in de Lutte?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.025 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.000 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het gekozen product (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het geselecteerde product, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in de Lutte, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Daarbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7574, 7587.

Plaats een reactie