Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Het Hogeland vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Het Hogeland? Vloerverwarming betreft een populaire manier van verwarmen dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform vind je bruikbare informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Het Hogeland!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-het-hogeland-9981

Vloerverwarming laten leggen in Het Hogeland

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Zodoende heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld badkamer, toilet, gang, keuken, woonkamer, berging / schuur. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende systemen zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, tapijt, PVC, vinyl, linoleum, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Het Hogeland vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om je woonadres, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) krijg je gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Het Hogeland en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van beschikbare vloerverwarming specialisten omgeving Het Hogeland

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming tref je meer informatie over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Het Hogeland.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Relatief snel te leggen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Nefit, Bosch, Intergas, AWB.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Magnum, Danfoss, e-Heat, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Het Hogeland

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Het Hogeland

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Het Hogeland.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Het Hogeland variëren tussen de €925,00 – €1825,00. De exacte kosten worden bepaald door veel aspecten. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarming, het woonoppervlak, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In het volgende blok verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Het Hogeland (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €740€775 – €805
25 m2€875 – €1200€1100 – €1475
40 – 50 m2€2225 – €2850€2550 – €3250
65 – 70 m2€3700 – €4350€4100 – €4700
80 – 85 m2€5250 – €5700€5650 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten en arbeid (provincie Groningen).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Let op: sommige constructies werken minder goed. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder bekijk je kort en bondig de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Het Hogeland? In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Oldambt, Groningen en Midden-Groningen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Het Hogeland is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.hethogeland.nl). Voor groene oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Het Hogeland?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.400 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.600 voor 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het type systeem (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het gekozen model, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Het Hogeland, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 9979, 9984.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie