Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Eemsdelta vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Eemsdelta? Het gaat om een laag temperatuur verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl lees je uitgebreide informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Eemsdelta!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-eemsdelta-9918

Vloerverwarming laten leggen in Eemsdelta

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Zo weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan vertellen we je in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, gang, badkamer, toilet. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare types zijn een watergedragen installatie of een installatie op stroom. Voor sommige woningen is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, PVC, laminaat, tapijt, vinyl, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Eemsdelta vooraf kijken of er plek is.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) sturen we een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Eemsdelta en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming vakmannen omgeving Eemsdelta

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna tref je aanvullende uitleg over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant bij renovaties en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Eemsdelta.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, AWB, ATAG, Intergas, Bosch.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Technea, Danfoss, Warmup, e-Heat.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Eemsdelta

Een elektrisch systeem werkt op basis van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Eemsdelta

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Eemsdelta.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Eemsdelta schommelen tussen de €1200,00 tot €1900,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. allemaal factoren. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere factoren die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Eemsdelta (update zaterdag, 15 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €735€760 – €810
25 m2€800 – €1250€1050 – €1450
40 – 45 m2€2200 – €2825€2500 – €3350
65 m2€3750 – €4450€4025 – €4800
80 – 90 m2€5150 – €5650€5750 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar en arbeid (provincie Groningen).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Belangrijk: enkele constructies geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of vloerenverkoper. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna vind je kort en bondig praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Eemsdelta? Hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Pekela, Oldambt en Het Hogeland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Eemsdelta ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.eemsdelta.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Eemsdelta?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.400 voor 10 m2 oplopend tot €6.100 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het type installatie (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door de gewenste installatie, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Eemsdelta, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. Hierbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 9901, 9902, 9903, 9904, 9905, 9906, 9907, 9908, 9909, 9911, 9912, 9913, 9914, 9915, 9917, 9918, 9919, 9921, 9922, 9923, 9924, 9931, 9932, 9933, 9934, 9936, 9937, 9945, 9946, 9947, 9948, 9949, 9987, 9991, 9992, 9993, 9994.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie