Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Midden-Groningen vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Midden-Groningen? Dit is een slim verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via dit portaal bekijk je nuttige informatie over de veel gekozen soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Midden-Groningen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-midden-groningen-9603

Vloerverwarming laten leggen in Midden-Groningen

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Op die manier heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan adviseren we stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, badkamer, woonkamer, berging / schuur, gang, slaapkamer. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende soorten zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In sommige gevallen is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een normale dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, vinyl, tegels, tapijt, PVC, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Midden-Groningen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon sturen we een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Midden-Groningen en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Midden-Groningen

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok lees je meer details over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Midden-Groningen.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, ATAG, AWB, Bosch, Vaillant.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Technea, Therminon, Danfoss, e-Heat.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Midden-Groningen

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Midden-Groningen

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Midden-Groningen.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw huis op een slimme wijze warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Midden-Groningen liggen tussen de €1025,00 tot €1900,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van allemaal werkzaamheden. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante keuzes die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Midden-Groningen (update vrijdag, 24 mei 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€700 – €745€750 – €800
25 m2€950 – €1200€1025 – €1600
45 – 50 m2€2200 – €2875€2550 – €3375
60 – 70 m2€3725 – €4375€4000 – €4775
80 m2 +€5175 – €5800€5625 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, draadmatten, verdeler, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat en arbeid (provincie Groningen).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Let op: meerdere constructies werken minder goed. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of vloerenwinkel. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok vind je in het kort meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Midden-Groningen? Onderstaand tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Tynaarlo, Stadskanaal en Veendam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Midden-Groningen krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.midden-groningen.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Midden-Groningen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €825 voor 10 m2 tot zo’n €6.100 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van de gewenste installatie (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het geselecteerde model, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Midden-Groningen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9636.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie