Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Veendam vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Veendam? Vloerverwarming wil zeggen een type verwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts check je nuttige informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Veendam!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-veendam-9641

Vloerverwarming laten leggen in Veendam

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren niet zo ingewikkeld. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Daardoor heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder verhelderen we stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld badkamer, woonkamer, toilet, berging / schuur, keuken, gang. Vaak kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het type installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare keuzes zijn een watergedragen of een installatie op stroom. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, vinyl, laminaat, parket, tapijt, PVC. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Veendam eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail bieden we gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Veendam en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming specialisten nabij Veendam

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze is onderhevig aan meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer de huidige staat van de aanwezige ondervloed, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de lijst hierna bekijk je aanvullende informatie over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak wordt steeds populairder. Met name bij renovatie klussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Veendam.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Nefit, Intergas, AWB, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, WTH, Technea, e-Heat, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Veendam

De elektrische variant werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Veendam

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Veendam.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een slimme wijze verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Veendam kost globaal gezien tussen de €950,00 tot €2275,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van verschillende werkzaamheden. Om te beginnen is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele keuzes die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Veendam (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €745€770 – €810
20 m2€950 – €1275€950 – €1525
50 m2€2200 – €2825€2625 – €3225
70 m2€3725 – €4450€4200 – €4750
85 m2 +€5200 – €5725€5675 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, wapening, verdeler, thermostaat, noppenplaten, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Groningen).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Tip: meerdere constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of winkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave lees je in het kort praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Veendam? Hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Stadskanaal, Westerwolde en Pekela.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Veendam ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.veendam.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Veendam?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.325 voor 15 m2 tot zeker €6.000 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de geselecteerde installatie (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het gewenste model, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Veendam, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 9640, 9641, 9642, 9644, 9645, 9646.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie