Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oldambt vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Oldambt? Dit is een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze experts verstrekken we bruikbare informatie over de huidige typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct aan de slag? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oldambt!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-oldambt-9671

Vloerverwarming laten leggen in Oldambt

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen heb je de zekerheid dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan keuken, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, gang, badkamer. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende producten zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte zal een infrarood model ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, linoleum, tegels, laminaat, tapijt, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Oldambt eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail sturen we 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Oldambt en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming vakmannen omgeving Oldambt

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. In de volgende bullets bieden we aanvullende info over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier kan zeer interessant zijn. In situaties bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Oldambt.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, ATAG, Vaillant, Nefit, Remeha.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Warmup, Technea, e-Heat, Therminon.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Oldambt

Het elektrische systeem werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Oldambt

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Oldambt.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw plek op een voordelige manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oldambt liggen rond de €1050,00 tot €2025,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. allemaal factoren. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke zaken die de prijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oldambt (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €740€750 – €780
20 – 25 m2€950 – €1300€1000 – €1450
40 m2€2225 – €2900€2675 – €3275
60 m2€3775 – €4500€4200 – €4850
90 m2 +€5175 – €5775€5575 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, draadmatten, wapening, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Groningen).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Belangrijk: sommige vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de opsomming hieronder check je samengevat praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oldambt? Hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Midden-Groningen, Veendam en Groningen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Oldambt bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeente-oldambt.nl). Voor slimme en duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Oldambt?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.400 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.000 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs kom tot stand door het soort model (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het soort model, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oldambt, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. In dat geval worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 9670, 9671, 9672, 9673, 9674, 9675.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie