Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Pekela vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Pekela? Het is een comfortabele verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts vertellen we je bruikbare informatie over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je op korte termijn actie? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Pekela!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-pekela-9665

Vloerverwarming laten leggen in Pekela

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan delen we stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de keuken, gang, badkamer, woonkamer, toilet, berging / schuur. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Bekende producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. In kleinere huisjes is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, linoleum, tegels, vinyl, tapijt, parket. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Pekela zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om je woonadres, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon sturen we offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Pekela en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van beschikbare vloerverwarming installateurs nabij Pekela

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets vertellen we informatie over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Pekela.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha, Bosch.

Natbouw-systemen

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, WTH, Therminon, Technea, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Pekela

De elektrische variant werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Pekela

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Pekela.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een slimme manier warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Pekela liggen rond de €1025,00 tot €1925,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van diverse aspecten. Boven alles wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere keuzes die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de volgende tabel vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Pekela (update zaterdag, 15 juni 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €735€760 – €800
20 m2€900 – €1325€950 – €1600
40 m2€2325 – €2875€2700 – €3250
65 – 70 m2€3725 – €4450€4125 – €4850
90 m2 +€5225 – €5775€5725 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, wapening, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, verdeleren arbeid en BTW (provincie Groningen).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: bepaalde soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hieronder delen we samengevat de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Pekela? In de tabel hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Groningen. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Westerwolde, Midden-Groningen en Oldambt.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Pekela bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.pekela.nl). Voor groene energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Pekela?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.200 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €6.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief hangt sterk af van het geselecteerde model (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het geselecteerde systeem, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Pekela, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 9665.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie