Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Midden-Drenthe vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Midden-Drenthe? Vloerverwarming is een watergedragen of elektrisch systeem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook beter voor het milieu. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten verstrekken we alles over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Midden-Drenthe!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-midden-drenthe-9411

Vloerverwarming laten leggen in Midden-Drenthe

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan specificeren in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan slaapkamer, gang, woonkamer, badkamer, berging / schuur, keuken. Tevens kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest bekende systemen zijn een watergedragen systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een normale dekvloer of vloerbedekking zoals parket, laminaat, tapijt, tegels, PVC, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Midden-Drenthe eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om jouw adres, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail delen we 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Midden-Drenthe en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Midden-Drenthe

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna lees je handige informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name als het weinig mag kosten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Midden-Drenthe.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Remeha, Bosch, AWB, Intergas.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, e-Heat, WTH, Magnum, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Midden-Drenthe

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in Midden-Drenthe

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Midden-Drenthe.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw appartement op een goedkope manier warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Midden-Drenthe liggen tussen de €1000,00 – €1925,00. De definitieve prijzen worden bepaald door verschillende facetten. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve aspecten die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Midden-Drenthe (update woensdag, 22 mei 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €725€765 – €790
25 m2€925 – €1250€1075 – €1475
40 – 50 m2€2275 – €2750€2575 – €3225
60 m2€3800 – €4425€4050 – €4700
80 – 90 m2€5125 – €5650€5700 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, tackerplaten, wapening, draadmatten, verdeler, noppenplaten en uurloon (provincie Drenthe).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Belangrijk: bepaalde soorten werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de opsomming hieronder delen we in het kort de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Midden-Drenthe? In het schema hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Noordenveld, Westerkwartier en Aa en Hunze.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Midden-Drenthe heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.middendrenthe.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Midden-Drenthe?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.275 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €6.450 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van de gekozen installatie (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan het type product, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Middels vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Midden-Drenthe, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9433.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie