Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Aa en Hunze vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Aa en Hunze? Het is een type verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze website bekijk je alles over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Aa en Hunze!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-aa-en-hunze-9461

Vloerverwarming laten leggen in Aa en Hunze

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Met een professional heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder omlijnen we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld gang, keuken, slaapkamer, badkamer, berging / schuur, woonkamer. Indien aanwezig kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste producten zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen is een infrarood installatie nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, PVC, parket, tapijt, tegels, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Aa en Hunze op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, e-mailadres en telefoonnummer. Via de mail krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Aa en Hunze en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming installateurs regio Aa en Hunze

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door verschillende onderdelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. In de volgende bullets delen we praktische informatie over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Aa en Hunze.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, ATAG, AWB, Vaillant, Remeha.

Natbouw vloerverwarming installeren

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Technea, Warmup, Therminon, WTH.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Aa en Hunze

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Aa en Hunze

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Aa en Hunze.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw woning op een slimme wijze warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Aa en Hunze schommelen tussen de €1150,00 – €2400,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door verschillende facetten. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Aa en Hunze (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€775 – €790
20 – 25 m2€925 – €1250€1125 – €1525
45 – 50 m2€2225 – €2875€2625 – €3375
60 – 65 m2€3750 – €4475€4050 – €4800
80 – 85 m2€5225 – €5775€5650 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, wapening, draadmatten, verdeler en uurloon (provincie Drenthe).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Tip: diverse vloertypes werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of vloerenverkoper. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het volgende blok bieden we kort en bondig meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Lijst met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Aa en Hunze? In de tabel hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Westerkwartier, Assen en Tynaarlo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Aa en Hunze is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.aaenhunze.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Aa en Hunze?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €875 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.550 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het type model (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het soort model, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Middels vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Aa en Hunze, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Er zijn 2 manieren: Om te beginnen kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 9463.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie