Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Assen vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Assen? Vloerverwarming wil zeggen een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze site bieden wij alles over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij direct besparen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Assen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-assen-9401

Vloerverwarming laten leggen in Assen

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. In dat geval heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de gang, woonkamer, badkamer, slaapkamer, keuken, berging / schuur. Indien mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een type verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel gekozen types zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. In diverse huizen kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, PVC, tegels, parket, vinyl, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Assen zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. Zoals jouw adres, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail delen we 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Assen en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Assen

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van verschillende onderdelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en budget. In de lijst hierna check je details over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair als de budgetten summier zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem wordt meteen de vloer gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Assen.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Vaillant, Intergas, Remeha, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een meer solide vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Magnum, e-Heat, Warmup, Danfoss0Assen

  Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

  • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
  • Een snelle warmteafgifte.
  • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Assen

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Assen.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Assen liggen rond de €1150,00 – €1875,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van velerlei facetten. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In de lijst hierna vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Assen (update maandag, 20 mei 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€715 – €720€760 – €780
25 m2€950 – €1225€1050 – €1600
45 m2€2350 – €2750€2525 – €3400
65 – 70 m2€3825 – €4475€4025 – €4775
80 m2 +€5175 – €5800€5700 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, verdeler, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar, wapening en arbeidskosten (provincie Drenthe).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Disclaimer: diverse types werken minder goed. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of vloerenwinkel. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder bieden we samengevat praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Assen? Op deze pagina vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Noardeast-Fryslân, Noordenveld en Midden-Drenthe.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Assen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.assen.nl). Voor duurzamere producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Assen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.150 voor 15 m2 tot wel €5.250 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van de gewenste installatie (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van de gewenste installatie, de afwerking en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Mede door gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Assen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9400, 9401, 9402, 9403, 9404, 9405, 9406, 9407, 9408, 9489.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie