Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ammerzoden vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Ammerzoden? Vloerverwarming betreft een vorm van centrale verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website verstrekken we nuttige informatie over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct aan de slag? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ammerzoden!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-ammerzoden-5324

Vloerverwarming laten leggen in Ammerzoden

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Op die manier ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan vertellen we je in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, toilet, slaapkamer, gang, berging / schuur, keuken. In veel gevallen geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Populaire keuzes zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In sommige gevallen is een toepassing met infrarood absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, parket, vinyl, PVC, tapijt, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Ammerzoden eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan jouw adres, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail bieden wij offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Maasdriel en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van professionele vloerverwarming vakmannen nabij Ammerzoden

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. Hieronder delen we nuttige informatie over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt steeds populairder. Met name als er op de kosten moeten worden gelet en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Ammerzoden.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Vaillant, ATAG, Remeha, AWB.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Technea, Warmup, Magnum, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Ammerzoden

Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een korte reactietijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Ammerzoden

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Ammerzoden.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw ruimtes op een goedkope manier warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ammerzoden kost globaal gezien tussen de €1100,00 tot €2200,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van velerlei aspecten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende blok vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ammerzoden (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €725€760 – €805
20 m2€900 – €1350€950 – €1600
40 – 50 m2€2325 – €2825€2525 – €3200
60 – 65 m2€3725 – €4375€4125 – €4725
90 m2 +€5225 – €5675€5650 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, tackerplaten, verdeler en arbeid (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Disclaimer: enkele constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of winkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het schema hierna lees je stapsgewijs extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ammerzoden? In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Bern, Hurwenen en Nederhemert.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Maasdriel kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.maasdriel.nl). Voor slimme en duurzame installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Ammerzoden?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.300 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het gewenste systeem (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van de geselecteerde installatie, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ammerzoden, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5324.

Plaats een reactie