Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Alem vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Alem? Dit is een comfortabel verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten vind je praktische informatie over de huidige typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Alem!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-alem-5335

Vloerverwarming laten leggen in Alem

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Op die manier heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan specificeren in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, woonkamer, badkamer, gang, keuken, berging / schuur. Vaak kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel toegepaste types zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. In veel situaties kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, linoleum, parket, PVC, tegels, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Alem op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om jouw adres, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) delen wij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Maasdriel en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van goede vloerverwarming vakmannen regio Alem

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, verwarmingsbron en budget. Hieronder bieden we aanvullende uitleg over de diverse soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair als er op de kosten moeten worden gelet en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een korte opwarmingstijd en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Alem.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Bosch, Remeha, Intergas, Nefit.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Therminon, Magnum, Warmup, Technea.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Alem

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Alem

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Alem.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een slimme wijze warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Alem komen uit tussen de €975,00 – €2025,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende facetten. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige facetten die de prijzen bepalen: het soort systeem, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Alem (update zondag, 14 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €730€755 – €810
20 m2€825 – €1350€1125 – €1625
45 – 50 m2€2275 – €2775€2550 – €3275
65 – 70 m2€3725 – €4425€4000 – €4750
80 – 90 m2€5125 – €5650€5500 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, verdeler, wapening, noppenplaten, thermostaat, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Notitie: enkele afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hierna verstrekken we kort en bondig de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Alem? Hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Hoenzadriel, Berghem en Kerkdriel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Maasdriel krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.maasdriel.nl). Voor duurzame installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Alem?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €975 voor 10 m2 tot zeker €6.200 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van de gewenste installatie (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het soort installatie, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Alem, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Ten eerste kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5335.

Plaats een reactie