Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hedel vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Hedel? Dit is een vorm van centrale verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl verstrekken we praktische informatie over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Hedel!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-hedel-5321

Vloerverwarming laten leggen in Hedel

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Zo weet je zeker dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan omlijnen we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de berging / schuur, keuken, badkamer, woonkamer, slaapkamer, toilet. Tevens kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel gekozen types zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een standaard dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, parket, linoleum, vinyl, tegels, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Hedel eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post bieden wij kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Maasdriel en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming vakmannen omgeving Hedel

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw ideale systeem heeft te maken met allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming lees je informatie over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Hedel.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Remeha, AWB, Nefit, Vaillant.

Natbouw-systemen

In het geval van natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Technea, Warmup, Magnum, WTH.

Elektrische vloerverwarming in Hedel

Een volledig elektrisch product heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Hedel

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Hedel.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een goedkope verwarmen verwarmen en koelen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hedel liggen rond de €1175,00 tot €2125,00. De precieze kosten worden bepaald door velerlei aspecten. Om te beginnen maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige onderdelen die de prijs bepalen: het type installatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In de lijst hierna vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hedel (update zondag, 14 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €730€775 – €810
20 – 25 m2€900 – €1225€1150 – €1550
45 – 50 m2€2225 – €2900€2575 – €3250
65 m2€3750 – €4475€4125 – €4850
90 m2 +€5225 – €5675€5650 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten en uurloon (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Advies: meerdere soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Win informatie in bij een vakman of winkel. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Onderstaand tref je overzichtelijk meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hedel? In het gedeelte hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Nederhemert, Ammerzoden en Delwijnen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Maasdriel is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.maasdriel.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Hedel?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.075 voor 10 m2 tot gemiddeld €6.050 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het geselecteerde model (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het soort installatie, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hedel, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Daarbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5320, 5321.

Plaats een reactie