Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heerewaarden vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Heerewaarden? Dit is een vorm van centrale verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts vertellen we je nuttige informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij meteen beginnen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Heerewaarden!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-heerewaarden-6624

Vloerverwarming laten leggen in Heerewaarden

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Daardoor heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan specificeren in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de keuken, berging / schuur, toilet, slaapkamer, badkamer, woonkamer. Optioneel kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende modellen zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, parket, tapijt, linoleum, laminaat, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Heerewaarden eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als adresgegevens, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) delen wij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Maasdriel en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van populaire vloerverwarming installateurs regio Heerewaarden

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming delen we meer info over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem wordt meteen de vloer gelegd. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Heerewaarden.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, ATAG, Intergas, AWB, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt extra stevigheid en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Therminon, e-Heat, WTH, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Heerewaarden

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Heerewaarden

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Heerewaarden.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een duurzame manier warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Heerewaarden komen uit tussen de €1050,00 tot €2075,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door velerlei facetten. Allereerst is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve keuzes die prijsbepalend zijn: het type verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heerewaarden (update zondag, 26 mei 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€695 – €725€765 – €805
25 m2€950 – €1300€1025 – €1500
40 m2€2325 – €2775€2500 – €3300
60 – 65 m2€3825 – €4375€4050 – €4825
80 – 90 m2€5175 – €5650€5575 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, thermostaat, draadmatten, tackerplaten en arbeid (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Notitie: diverse afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de opsomming hieronder bieden we kort en bondig aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind een installatiebedrijf

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heerewaarden? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Bergharen, Alphen en Hernen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Maasdriel is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.maasdriel.nl). Voor duurzamere installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Heerewaarden?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.500 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €6.200 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs wordt beïnvloed door de gekozen installatie (elektrisch of warm water systeem), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het soort systeem, de toplaag en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heerewaarden, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6624.

Plaats een reactie