Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Well vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Well? Het is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal ontdek je handige informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Well!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-well-5855

Vloerverwarming laten leggen in Well

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Met die beslissing mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan specificeren in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de woonkamer, badkamer, gang, toilet, slaapkamer, berging / schuur. Mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende producten zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, linoleum, tapijt, parket, tegels, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Well vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail krijg je offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Maasdriel en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van populaire vloerverwarming installatiebedrijven nabij Well

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. In de lijst hierna tref je meer uitleg over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo als de budgetten summier zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse noppenplaten en isolatieplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Well.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Therminon, Technea, Magnum, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Well

Elektrische verwarming in de vloer wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Vloerverwarming infrezen in Well

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Well.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een milieuvriendelijke manier warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Well liggen op gemiddeld €975,00 tot €1950,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende zaken. Zo wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele zaken die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, de legwijze en het soort dekvloer. In de tabel hieronder tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Well (update vrijdag, 14 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €740€770 – €780
20 m2€900 – €1200€1000 – €1575
40 – 45 m2€2200 – €2775€2500 – €3250
60 – 70 m2€3850 – €4450€4150 – €4875
85 – 90 m2€5175 – €5700€5550 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, verdeler, wapening, thermostaat en arbeid (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Notitie: bepaalde vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder check je een toelichting / meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de buurt

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Well? In de tabel hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Bergen, Wellerlooi en Siebengewald.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Maasdriel kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.maasdriel.nl). Voor milieuvriendelijke installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Well?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.275 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.300 voor een groter huis (100 m2). De prijs is afhankelijk van het geselecteerde model (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het soort model, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Well, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5325, 5855.

Plaats een reactie