Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hurwenen vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Hurwenen? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabel verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit portaal verstrekken we bruikbare informatie over de populaire vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hurwenen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-hurwenen-5327

Vloerverwarming laten leggen in Hurwenen

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Zodoende ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan delen we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, berging / schuur, keuken, gang, badkamer, toilet. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste installaties zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, PVC, tegels, parket, tapijt, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Hurwenen zien of het past in de planning.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) krijg je een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Maasdriel en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van populaire vloerverwarming vakmannen omgeving Hurwenen

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. In het volgende schema vind je informatie over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept wordt steeds populairder. We zien het met name als de budgetten summier zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Hurwenen.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, AWB, ATAG, Vaillant, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een extra sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Technea, Magnum, Danfoss, WTH.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Hurwenen

Een elektrisch model werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Hurwenen

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Hurwenen.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een innovatieve verwarmen behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hurwenen komen uit tussen de €925,00 tot €2250,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door veel facetten. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het type installatie, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hurwenen (update maandag, 27 mei 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €735€755 – €800
20 m2€850 – €1250€975 – €1600
50 m2€2325 – €2750€2550 – €3200
65 m2€3700 – €4350€4125 – €4700
80 – 90 m2€5100 – €5700€5625 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, pompschakelaar, verdeler, thermostaat, noppenplaten, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: meerdere types hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave lees je samengevat extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind een installatiebedrijf

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hurwenen? Onderstaand tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Hedel, Kerkdriel en Bern.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Maasdriel krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.maasdriel.nl). Voor groene maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Hurwenen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €875 voor 15 m2 oplopend tot €6.350 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door de gekozen installatie (elektrisch of warm water systeem), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het gewenste systeem, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hurwenen, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5327.

Plaats een reactie