Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kerkdriel vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Kerkdriel? Dit is een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal vertellen we je handige informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Kerkdriel!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-kerkdriel-5331

Vloerverwarming laten leggen in Kerkdriel

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Door die keuze heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het onderstaande stappenplan adviseren we stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de gang, badkamer, berging / schuur, woonkamer, keuken, toilet. Ook kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor een soort verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, vinyl, linoleum, tegels, parket, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Kerkdriel op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail delen we een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Maasdriel en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming experts omgeving Kerkdriel

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en budget. In het onderstaande blok tref je aanvullende uitleg over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name bij renovatie klussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Kerkdriel.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Remeha, Bosch, Intergas, Nefit.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, Technea, e-Heat, Warmup, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Kerkdriel

Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Kerkdriel

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Kerkdriel.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Kerkdriel liggen op gemiddeld €1175,00 tot €1850,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van allerlei aspecten. Boven alles maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve factoren die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de lijst hierna krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kerkdriel (update zondag, 26 mei 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €735€755 – €795
20 m2€800 – €1300€1075 – €1550
40 – 45 m2€2300 – €2875€2650 – €3275
60 m2€3850 – €4400€4200 – €4800
90 m2 +€5200 – €5725€5600 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Notitie: diverse constructies geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het schema hierna tref je kort en bondig extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kerkdriel? Op deze pagina bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Ammerzoden, Hoenzadriel en Hedel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Maasdriel krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.maasdriel.nl). Voor energiebesparende energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Kerkdriel?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.200 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €6.200 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het gekozen model (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het gewenste model, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kerkdriel, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze aanpak ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5330, 5331.

Plaats een reactie