Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Velddriel vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Velddriel? Vloerverwarming is een slim verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij uitgebreide informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Velddriel!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-velddriel-5334

Vloerverwarming laten leggen in Velddriel

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. In die situatie weet je gegarandeerd dat de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de berging / schuur, keuken, woonkamer, toilet, slaapkamer, gang. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een type verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende keuzes zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte zal een infrarood model ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, laminaat, PVC, linoleum, tapijt, parket. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Velddriel zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) ontvang jij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Maasdriel en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van beschikbare vloerverwarming vakmannen regio Velddriel

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Het perfecte systeem is onderhevig aan meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, verwarmingsbron en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna bekijk je details over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing wordt steeds populairder. In situaties als er beperkte budgetten zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Velddriel.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, ATAG, Vaillant, AWB, Intergas.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een extra sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Therminon, Warmup, Danfoss, Magnum.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Velddriel

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Velddriel

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Velddriel.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw plek op een slimme wijze warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Velddriel liggen tussen de €1050,00 tot €2400,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal onderdelen. Zo zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke onderdelen die de totaalprijs bepalen: het soort systeem, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en het soort dekvloer. In het volgende schema bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Velddriel (update dinsdag, 16 april 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€690 – €745€760 – €780
25 m2€950 – €1250€1125 – €1650
45 – 50 m2€2275 – €2750€2650 – €3350
60 – 70 m2€3725 – €4375€4050 – €4800
90 m2 +€5100 – €5750€5575 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, wapeningen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Advies: sommige constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of vloerenverkoper. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok check je een toelichting / de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Velddriel? In het onderstaande overzicht tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Kerkdriel, Alem en Hurwenen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Maasdriel krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.maasdriel.nl). Voor milieuvriendelijkere verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Velddriel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €750 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.150 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het geselecteerde systeem (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het gekozen product, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Velddriel, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5334.

Plaats een reactie