Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Roosteren vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Roosteren? Dit is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die in de vloer is ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Dankzij onze specialisten vertellen we je veel info over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Roosteren!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-roosteren-6116

Vloerverwarming laten leggen in Roosteren

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Zodoende heb je garantie dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld gang, slaapkamer, keuken, toilet, berging / schuur, woonkamer. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen installaties zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, laminaat, vinyl, parket, tegels, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Roosteren eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) ontvang je 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Echt-Susteren en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van bekende vloerverwarming specialisten regio Roosteren

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is onderhevig aan jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In de volgende bullets lees je informatie over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. In situaties bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Roosteren.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Relatief snel te leggen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Vaillant, Nefit, AWB, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, WTH, Danfoss, Technea, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Roosteren

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Vloerverwarming infrezen in Roosteren

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Roosteren.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw huis op een duurzame manier opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Roosteren variëren tussen de €1025,00 – €2400,00. De definitieve prijzen worden bepaald door allerlei zaken. Allereerst maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke onderdelen die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Roosteren (update zaterdag, 13 april 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €725€770 – €790
20 – 25 m2€875 – €1325€1150 – €1450
50 m2€2250 – €2825€2700 – €3300
65 – 70 m2€3825 – €4425€4050 – €4875
85 m2 +€5200 – €5775€5525 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, verdeler, noppenplaten, thermostaat, wapening, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Limburg).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Disclaimer: diverse vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of showroom. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Onderstaand verstrekken we stapsgewijs extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Roosteren? Onderstaand tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Sint Joost, Nieuwstadt en Ohé en Laak.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Echt-Susteren is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.echt-susteren.nl). Voor hernieuwbare energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Roosteren?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €900 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.150 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het type systeem (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het geselecteerde model, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Roosteren, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Om te beginnen kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6116.

Plaats een reactie