Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Susteren vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Susteren? Dit is een populaire vorm van huisverwarming die in de vloer is gelegd. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je houd meer ruimte over in je huis! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina delen we praktische informatie over de actuele soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Susteren!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-susteren-6114

Vloerverwarming laten leggen in Susteren

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Zodoende is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer, gang. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Populaire soorten zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. Doorgaans kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, PVC, vinyl, tegels, laminaat, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Susteren eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon delen we gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Echt-Susteren en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming specialisten omgeving Susteren

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, verwarmingsbron en de bouw-begroting (prijs). Hieronder lees je meer uitleg over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Daarop wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Susteren.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Bosch, Intergas, AWB, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Danfoss, Therminon, Technea, Warmup.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Susteren

Een elektrische vloerverwarming heeft stroom als warmtebron. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Susteren

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Susteren.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw huis op een slimme wijze opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Susteren schommelen tussen de €1225,00 tot €2275,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. verschillende zaken. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige factoren die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Susteren (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€690 – €735€750 – €800
20 m2€800 – €1225€1000 – €1650
50 m2€2350 – €2775€2525 – €3200
65 m2€3825 – €4450€4025 – €4775
80 m2 +€5175 – €5700€5675 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, draadmatten, verdeler, thermostaat, tackerplaten, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: meerdere afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hierna check je in het kort meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Susteren? Hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Ohé en Laak, Roosteren en Stevensweert.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Echt-Susteren krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.echt-susteren.nl). Voor milieuvriendelijkere installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Susteren?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.000 voor 15 m2 tot wel €6.350 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het gewenste product (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het gekozen product, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Susteren, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6114.

Plaats een reactie