Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuwstadt vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Nieuwstadt? Vloerverwarming betreft een comfortabele verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts vind je veel info over de actuele typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuwstadt!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-nieuwstadt-6118

Vloerverwarming laten leggen in Nieuwstadt

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld gang, berging / schuur, badkamer, keuken, slaapkamer, toilet. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare modellen zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. Soms is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, tapijt, parket, laminaat, linoleum, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Nieuwstadt zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals jouw adres, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Echt-Susteren en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van professionele vloerverwarming vakmannen nabij Nieuwstadt

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze is afhankelijk van diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en de maximale kosten. In het volgende schema tref je meer details over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is met name interessant bij renovatieprojecten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in losse noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Nieuwstadt.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit, Bosch, AWB.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Therminon, WTH, e-Heat, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Nieuwstadt

Een elektrische installatie werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Nieuwstadt

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuwstadt.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw ruimtes op een goedkope manier verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuwstadt komen uit tussen de €1100,00 – €1875,00. De geldende tarieven komen tot stand door velerlei werkzaamheden. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele factoren die prijsbepalend zijn: het soort systeem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuwstadt (update vrijdag, 12 april 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €745€755 – €810
20 m2€875 – €1225€1150 – €1650
45 – 50 m2€2325 – €2775€2500 – €3225
65 – 70 m2€3725 – €4375€4175 – €4725
80 – 90 m2€5200 – €5675€5625 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, wapening, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen zijn het best te combineren. Let op: bepaalde types hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Win informatie in bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand delen we overzichtelijk meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuwstadt? In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Susteren, Born en Sint Joost.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Echt-Susteren is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.echt-susteren.nl). Voor verduurzaming verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Nieuwstadt?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €800 voor 15 m2 tot om en nabij de €5.650 voor 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het gekozen product (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het type model, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuwstadt, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6118.

Plaats een reactie