Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sint Joost vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Sint Joost? Dit is een watergedragen of elektrisch systeem die in de vloer is gelegd. Je energierekening daalt, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl verstrekken we alles over de beschikbare vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je op korte termijn actie? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sint Joost!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-sint-joost-6112

Vloerverwarming laten leggen in Sint Joost

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Door het een deskundige te laten doen ben je er zeker van dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan omlijnen we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, slaapkamer, toilet, gang, badkamer, woonkamer. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor het type systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare systemen zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. In veel situaties is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of vloerafwerking als linoleum, tegels, PVC, parket, vinyl, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Sint Joost op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, jouw mailadres en telefoonnummer. Via de mail krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Echt-Susteren en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van goede vloerverwarming installatiebedrijven regio Sint Joost

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, verwarmingsbron en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming bieden we informatie over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Sint Joost.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, Remeha, Nefit, ATAG, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een stabielere ondervloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Therminon, WTH, Danfoss, Warmup0Sint Joost

  Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Een snelle warmteafgifte.
  • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Sint Joost

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Sint Joost.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Sint Joost kost globaal gezien tussen de €1100,00 – €1850,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door veel werkzaamheden. Allereerst is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sint Joost (update vrijdag, 12 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €725€765 – €790
25 m2€900 – €1250€1025 – €1475
50 m2€2275 – €2900€2700 – €3325
60 m2€3825 – €4475€4025 – €4875
85 – 90 m2€5100 – €5725€5750 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, draadmatten, wapening en uurloon (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Tip: diverse vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of winkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het blok hierna vind je samengevat meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sint Joost? In het gedeelte hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Stevensweert, Susteren en Maria Hoop.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Echt-Susteren kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.echt-susteren.nl). Voor vergroenings producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Sint Joost?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.350 voor 10 m2 tot wel €6.250 voor 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het type installatie (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door de gewenste installatie, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sint Joost, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Ten eerste kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6111, 6112.

Plaats een reactie