Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Echt vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Echt? Vloerverwarming is een laag temperatuur verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website vertellen we je veel info over de bekendste soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Echt!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-echt-6101

Vloerverwarming laten leggen in Echt

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Met die beslissing is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, keuken, gang, woonkamer, badkamer, toilet. Indien aanwezig kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen systemen zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. In diverse huizen is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, tegels, vinyl, laminaat, tapijt, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Echt eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail ontvang jij gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Echt-Susteren en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van professionele vloerverwarming experts omgeving Echt

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en budget. In de lijst hierna delen we handige informatie over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Echt.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Vaillant, Bosch, Remeha, AWB.

Natbouw-systemen

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een sterke en stabiele vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, e-Heat, Danfoss, WTH, Technea.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Echt

Een volledig elektrisch product werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Echt

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Echt.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw kamer op een goedkope manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Echt liggen op gemiddeld €1175,00 – €2425,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van allerlei werkzaamheden. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele facetten die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarming, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In het volgende blok kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Echt (update zondag, 26 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €725€760 – €800
20 – 25 m2€800 – €1200€1125 – €1650
45 – 50 m2€2250 – €2900€2625 – €3300
65 – 70 m2€3725 – €4425€4025 – €4825
90 m2 +€5150 – €5775€5500 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, verdeler en arbeid (provincie Limburg).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Tip: enkele vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder tref je overzichtelijk meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Echt? In het schema hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Heel, Koningsbosch en Grathem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Echt-Susteren kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.echt-susteren.nl). Voor verduurzaming verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Echt?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.325 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €5.000 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van de gewenste installatie (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het gewenste systeem, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Echt, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Allereerst kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6100, 6101, 6102.

Plaats een reactie