Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Maria Hoop vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Maria Hoop? Vloerverwarming betreft een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via dit portaal vertellen we je handige informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Maria Hoop!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-maria-hoop-6105

Vloerverwarming laten leggen in Maria Hoop

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren niet zo ingewikkeld. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. In dat geval ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de keuken, berging / schuur, toilet, woonkamer, slaapkamer, gang. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel gekozen installaties zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. Doorgaans is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, linoleum, PVC, tegels, laminaat, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Maria Hoop zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals de locatie van je huis, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post ontvang jij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Echt-Susteren en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten omgeving Maria Hoop

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en budget. In onderstaande opsomming bieden we details over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Maria Hoop.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Remeha, Intergas, Bosch, Vaillant.

Natbouw-verwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor een extra sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, e-Heat, WTH, Warmup, Therminon.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Maria Hoop

De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Maria Hoop

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Maria Hoop.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Maria Hoop liggen op gemiddeld €1275,00 – €1900,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. diverse onderdelen. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante aspecten die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave vergelijk je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Maria Hoop (update maandag, 22 juli 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €730€750 – €790
20 m2€950 – €1225€1025 – €1600
50 m2€2250 – €2775€2675 – €3225
60 – 70 m2€3850 – €4425€4125 – €4825
90 m2 +€5225 – €5650€5650 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, wapening, draadmatten, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar en arbeid (provincie Limburg).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Notitie: diverse types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema check je kort en bondig de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Maria Hoop? In het schema hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Echt, Stevensweert en Beegden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Echt-Susteren is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.echt-susteren.nl). Voor vergroenings verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Maria Hoop?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €875 voor 15 m2 tot zo’n €5.800 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het soort model (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het gekozen systeem, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Maria Hoop, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6105.

Plaats een reactie