Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hooge Zwaluwe vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Hooge Zwaluwe? Vloerverwarming betreft een type verwarming die in de vloer is ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten vind je veel info over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Hooge Zwaluwe!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-hooge-zwaluwe-4927

Vloerverwarming laten leggen in Hooge Zwaluwe

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Daardoor ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan verhelderen we stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan toilet, berging / schuur, slaapkamer, keuken, woonkamer, gang. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies het soort systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende soorten zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, parket, vinyl, tegels, PVC, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Hooge Zwaluwe eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post krijg je gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Drimmelen en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming experts nabij Hooge Zwaluwe

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en budget. In onderstaande opsomming check je meer info over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op losse isolatieplaten & noppenplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Hooge Zwaluwe.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, AWB, Bosch, ATAG, Vaillant.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Technea, Therminon, Danfoss, e-Heat.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Hooge Zwaluwe

Elektrische verwarming in de vloer is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Laat vloerverwarming infrezen in Hooge Zwaluwe

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Hooge Zwaluwe.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hooge Zwaluwe schommelen tussen de €950,00 – €1975,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door verschillende werkzaamheden. Zo zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke onderdelen die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hooge Zwaluwe (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €720€750 – €795
25 m2€925 – €1325€1150 – €1550
45 m2€2350 – €2825€2575 – €3225
60 – 70 m2€3775 – €4450€4025 – €4700
85 – 90 m2€5175 – €5650€5500 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, draadmatten en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Advies: bepaalde soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of winkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het schema hierna verstrekken we kort en bondig extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hooge Zwaluwe? Hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Made, Raamsdonksveer en Den Hout.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Drimmelen is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.drimmelen.nl). Voor vergroenings verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Hooge Zwaluwe?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.150 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.350 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen product (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het unieke rendement hangt af van het gekozen model, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hooge Zwaluwe, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als eerste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4927.

Plaats een reactie