Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Made vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Made? Vloerverwarming betreft een vorm van centrale verwarming die jouw vloer opwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform check je bruikbare informatie over de beschikbare vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Made!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-made-4921

Vloerverwarming laten leggen in Made

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Met die beslissing mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de gang, woonkamer, toilet, slaapkamer, badkamer, berging / schuur. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het soort installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen installaties zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In sommige gevallen is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, tegels, vinyl, PVC, laminaat, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Made alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om jouw adres, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Drimmelen en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van de beste vloerverwarming vakmannen nabij Made

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, verwarmingsbron en de maximale kosten. In het volgende schema vertellen we details over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Made.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, ATAG, AWB, Vaillant, Nefit.

Natbouw-installatie

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft extra stevigheid en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, WTH, Magnum, Therminon, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Made

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Made

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Made.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Goedkope oplossing.

Jouw huis op een milieuvriendelijke manier warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Made liggen tussen de €950,00 – €2225,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van veel zaken. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke aspecten die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Made (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €735€770 – €800
25 m2€900 – €1275€1025 – €1575
50 m2€2200 – €2850€2525 – €3250
60 – 70 m2€3850 – €4475€4150 – €4825
90 m2 +€5225 – €5650€5675 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, wapening en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Notitie: bepaalde vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of winkel. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hierna verstrekken we overzichtelijk meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Made? Onderstaand bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Oosteind, Lage Zwaluwe en Rijsbergen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Drimmelen krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.drimmelen.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Made?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.325 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.600 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het type installatie (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het gekozen model, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Made, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4920, 4921.

Plaats een reactie