Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lage Zwaluwe vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Lage Zwaluwe? Het is een populaire vorm van huisverwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts lees je nuttige informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Lage Zwaluwe!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-lage-zwaluwe-4926

Vloerverwarming laten leggen in Lage Zwaluwe

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan verhelderen we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan berging / schuur, woonkamer, toilet, badkamer, keuken, slaapkamer. Tevens kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het soort installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende soorten zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als linoleum, tapijt, tegels, PVC, vinyl, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Lage Zwaluwe eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals jouw adres, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Drimmelen en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van populaire vloerverwarming installatiebedrijven regio Lage Zwaluwe

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is heeft te maken met diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna tref je bruikbare informatie over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in losse noppenplaten & isolatieplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Lage Zwaluwe.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Bosch, Nefit, AWB, Intergas.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Magnum, WTH, Therminon, Warmup.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Lage Zwaluwe

Een elektrisch model werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Vloerverwarming infrezen in Lage Zwaluwe

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Lage Zwaluwe.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw huis op een duurzame manier behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Lage Zwaluwe kost globaal gezien tussen de €1100,00 – €1825,00. De precieze kosten hangen af van verschillende aspecten. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het soort systeem, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lage Zwaluwe (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €730€770 – €780
20 – 25 m2€875 – €1250€1000 – €1475
50 m2€2300 – €2825€2700 – €3400
60 – 70 m2€3700 – €4350€4100 – €4775
85 m2 +€5200 – €5700€5525 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler, draadmatten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Let op: diverse types werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand bekijk je stapsgewijs de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lage Zwaluwe? Op deze pagina tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Den Hout, Hooge Zwaluwe en Oosteind.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Drimmelen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.drimmelen.nl). Voor verduurzaming installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Lage Zwaluwe?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €775 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €6.100 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het geselecteerde model (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het gewenste systeem, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lage Zwaluwe, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als goedkoopste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4926.

Plaats een reactie