Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wagenberg vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Wagenberg? Het gaat om een comfortabele verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten lees je alles over de populaire vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Wagenberg!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-wagenberg-4845

Vloerverwarming laten leggen in Wagenberg

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de badkamer, toilet, woonkamer, keuken, slaapkamer, berging / schuur. Indien beschikbaar geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het soort installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste types zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. Doorgaans zal een infrarood model een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, linoleum, parket, PVC, vinyl, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Wagenberg op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail ontvang jij gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Drimmelen en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van beschikbare vloerverwarming vakmannen regio Wagenberg

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Het perfecte systeem is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming lees je meer info over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept kan zeer interessant zijn. In situaties bij renovatie klussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Wagenberg.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, AWB, Remeha, Bosch, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Warmup, Technea, WTH, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Wagenberg

Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Wagenberg

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Wagenberg.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een innovatieve verwarmen warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wagenberg komen uit tussen de €1125,00 tot €2325,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. meerdere facetten. Zo zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve facetten die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In de volgende tabel krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wagenberg (update zondag, 21 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €745€755 – €780
20 – 25 m2€875 – €1250€1050 – €1625
40 m2€2275 – €2825€2650 – €3225
60 – 65 m2€3825 – €4350€4150 – €4900
85 – 90 m2€5175 – €5675€5725 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, tackerplaten, wapening, draadmatten, verdeler, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Advies: sommige types hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een specialist of vloerenwinkel. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder tref je kort en bondig praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wagenberg? In het gedeelte hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Prinsenbeek, Teteringen en Willemstad.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Drimmelen ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.drimmelen.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Wagenberg?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.050 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.600 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie kom tot stand door de geselecteerde installatie (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het gekozen model, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wagenberg, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4845.

Plaats een reactie