Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Benschop vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Benschop? Dit is een comfortabel verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt geen last meer van koude voeten! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal verstrekken we alles over de verschillende vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Benschop!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-benschop-3411

Vloerverwarming laten leggen in Benschop

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. In die situatie heb je de zekerheid dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de keuken, badkamer, slaapkamer, gang, woonkamer, toilet. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, PVC, tegels, linoleum, parket, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Benschop zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om je woonadres, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post bieden wij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Lopik en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van populaire vloerverwarming vakmannen nabij Benschop

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In het volgende schema delen we meer over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. We zien het met name bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Benschop.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Vaillant, Nefit, Intergas, ATAG.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een meer solide vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, WTH, Warmup, Danfoss, e-Heat.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Benschop

Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Benschop

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Benschop.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw plek op een goedkope verwarmen opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Benschop kost globaal gezien tussen de €1150,00 tot €1825,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door diverse werkzaamheden. Om te beginnen maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele aspecten die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In de lijst hierna bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Benschop (update vrijdag, 14 juni 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €725€765 – €795
20 – 25 m2€925 – €1225€1000 – €1450
50 m2€2200 – €2850€2700 – €3225
60 – 65 m2€3800 – €4400€4050 – €4750
80 m2 +€5100 – €5750€5675 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, verdeler, draadmatten, thermostaat, pompschakelaar, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Utrecht).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Tip: enkele constructies zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hierna check je een toelichting / meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Benschop? In het onderstaande overzicht vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Wijngaarden, Lopikerkapel en Maasdam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Lopik kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.lopik.nl). Voor hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Benschop?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.200 voor 10-15 m2 tot zeker €5.250 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het gekozen model (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het soort model, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Benschop, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Als eerste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3405, 3411.

Plaats een reactie