Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vinkel vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Vinkel? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit portaal ontdek je praktische informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Vinkel!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-vinkel-5383

Vloerverwarming laten leggen in Vinkel

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Met een professional is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan berging / schuur, toilet, keuken, badkamer, gang, slaapkamer. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een type verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen types zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, tegels, vinyl, parket, linoleum, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Vinkel vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Bernheze en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van beschikbare vloerverwarming installateurs omgeving Vinkel

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de lijst hierna vertellen we meer uitleg over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Vinkel.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Remeha, ATAG, Vaillant, Intergas.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een bestendige en sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Magnum, Danfoss, WTH, e-Heat.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Vinkel

Een elektrisch systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Laat vloerverwarming infrezen in Vinkel

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Vinkel.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Vinkel komen uit tussen de €950,00 tot €2225,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van diverse onderdelen. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In de tabel hieronder kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vinkel (update dinsdag, 16 april 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €735€770 – €790
20 m2€950 – €1350€1075 – €1525
40 – 45 m2€2300 – €2875€2675 – €3275
60 – 70 m2€3700 – €4400€4075 – €4800
85 – 90 m2€5200 – €5650€5600 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, tackerplaten, wapening, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Advies: sommige soorten hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder tref je kort en bondig de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vinkel? Hieronder vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Schaijk, Heesch en Herpen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Bernheze is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.bernheze.org/). Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Vinkel?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.500 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €6.350 voor 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het soort installatie (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het gewenste product, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vinkel, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. In dat geval worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5383.

Plaats een reactie