Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heesch vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Heesch? Dit is een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal vertellen we je veel info over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij meteen beginnen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Heesch!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-heesch-5384

Vloerverwarming laten leggen in Heesch

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Door het een deskundige te laten doen ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan delen we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Woning specificeren

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de berging / schuur, slaapkamer, badkamer, keuken, toilet, woonkamer. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen keuzes zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, linoleum, PVC, laminaat, tapijt, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Heesch op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als je woonadres, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon krijg je offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Bernheze en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming installatiebedrijven regio Heesch

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, opbouwhoogte en de maximale kosten. Hieronder vertellen we aanvullende details over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model wordt steeds populairder. Dit is bijvoorbeeld populair als het weinig mag kosten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Heesch.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit, ATAG.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Warmup, Therminon, e-Heat, Technea.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Heesch

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Heesch

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Heesch.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Heesch komen uit tussen de €950,00 – €1950,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende onderdelen. Zo zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke facetten die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heesch (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €735€765 – €795
20 m2€800 – €1350€1000 – €1450
50 m2€2350 – €2775€2675 – €3200
70 m2€3850 – €4475€4125 – €4875
85 – 90 m2€5200 – €5800€5700 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Notitie: diverse afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het volgende blok tref je in het kort praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heesch? Op deze pagina vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Reek, Haren en Schaijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Bernheze is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.bernheze.org/). Voor duurzame energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Heesch?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €900 voor 15 m2 oplopend tot €5.300 voor 100 m2. De prijs hangt sterk af van het soort model (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het soort product, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heesch, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5384.

Plaats een reactie