Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nistelrode vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Nistelrode? Het is een populaire manier van verwarmen dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit portaal check je praktische informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nistelrode!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-nistelrode-5388

Vloerverwarming laten leggen in Nistelrode

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming niet heel complex. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan delen we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de keuken, slaapkamer, toilet, berging / schuur, badkamer, woonkamer. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De bekendste keuzes zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of vloerafwerking als parket, laminaat, linoleum, vinyl, PVC, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Nistelrode op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan jouw adres, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Bernheze en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van goede vloerverwarming experts omgeving Nistelrode

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. In het onderstaande blok tref je aanvullende info over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Nistelrode.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Intergas, ATAG, Nefit, AWB.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt extra stevigheid en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Technea, Danfoss, Magnum, e-Heat.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Nistelrode

Een elektrisch model is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Nistelrode

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Nistelrode.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een goedkope verwarmen opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Nistelrode kost globaal gezien tussen de €1025,00 tot €2325,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van allerlei factoren. Allereerst maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het type installatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nistelrode (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€690 – €725€755 – €780
20 – 25 m2€900 – €1325€975 – €1625
50 m2€2200 – €2825€2600 – €3275
65 – 70 m2€3725 – €4500€4175 – €4850
90 m2 +€5125 – €5800€5525 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, verdeler, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, wapening en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Tip: sommige soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of winkel. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hieronder bekijk je overzichtelijk aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nistelrode? Hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Haren, Nuland en Heesch.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Bernheze heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.bernheze.org/). Voor milieuvriendelijke oplossingen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Nistelrode?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.450 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.100 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door het gekozen model (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het geselecteerde systeem, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nistelrode, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in komen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5388.

Plaats een reactie