Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dalmsholte vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Dalmsholte? Het gaat om een verwarmingstype dat onder de vloer wordt gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit platform bekijk je veel info over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Dalmsholte!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-dalmsholte-8146

Vloerverwarming laten leggen in Dalmsholte

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Door die keuze weet je gegarandeerd dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder specificeren in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld slaapkamer, toilet, gang, berging / schuur, badkamer, keuken. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een soort verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende soorten zijn een watergedragen installatie of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen kan een infrarood systeem absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, PVC, laminaat, linoleum, tapijt, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Dalmsholte vooraf kijken of er plek is.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan je woonadres, mailadres en telefoonnummer. Per mail krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Ommen en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van populaire vloerverwarming experts regio Dalmsholte

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de bouw-begroting (prijs). In onderstaande opsomming bekijk je details over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier kan zeer interessant zijn. In situaties als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Dalmsholte.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, AWB, Nefit, ATAG, Bosch.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een stabielere ondervloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Therminon, Magnum, e-Heat, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Dalmsholte

Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Dalmsholte

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Dalmsholte.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw plek op een goedkope manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Dalmsholte liggen tussen de €1250,00 – €2150,00. De geldende tarieven komen tot stand door veel werkzaamheden. Ten eerste maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende blok krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dalmsholte (update zaterdag, 13 april 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €730€750 – €810
20 – 25 m2€800 – €1325€1150 – €1600
40 – 50 m2€2225 – €2800€2525 – €3400
60 – 65 m2€3800 – €4450€4000 – €4850
85 – 90 m2€5150 – €5800€5500 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen zijn het best te combineren. Advies: enkele vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of winkel. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het schema hierna vind je samengevat extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind een installatiebedrijf

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dalmsholte? In het schema hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Soms kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Heino, Giethmen en Wijhe.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Ommen krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.ommen.nl). Voor milieuvriendelijkere producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Dalmsholte?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.425 voor 15 m2 tot om en nabij de €5.050 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door het gekozen product (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door de gekozen installatie, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dalmsholte, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8146.

Plaats een reactie