Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heeswijk-Dinther vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Heeswijk-Dinther? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je energierekening daalt, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal ontdek je uitgebreide informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Heeswijk-Dinther!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-heeswijk-dinther-5473

Vloerverwarming laten leggen in Heeswijk-Dinther

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Daardoor is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan delen we kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de keuken, badkamer, woonkamer, gang, berging / schuur, slaapkamer. Indien aanwezig kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest gangbare modellen zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms zal een infrarood model ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, tegels, PVC, parket, vinyl, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Heeswijk-Dinther alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als adresgegevens, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon sturen wij 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Bernheze en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van ervaren vloerverwarming experts regio Heeswijk-Dinther

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw ideale systeem is afhankelijk van allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema vertellen we handige informatie over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug als er op de kosten moeten worden gelet en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Heeswijk-Dinther.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Bosch, Vaillant, ATAG, Remeha.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een bestendige en sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Warmup, e-Heat, Magnum, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Heeswijk-Dinther

Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Heeswijk-Dinther

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Heeswijk-Dinther.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw plek op een milieuvriendelijke manier verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Heeswijk-Dinther liggen tussen de €1275,00 – €1850,00. De definitieve prijzen hangen af van allemaal zaken. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele facetten die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende tabel kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heeswijk-Dinther (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €735€775 – €795
25 m2€850 – €1325€1100 – €1500
40 m2€2225 – €2750€2650 – €3250
60 – 65 m2€3725 – €4475€4150 – €4775
90 m2 +€5225 – €5650€5725 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, thermostaat, verdeler, wapening, tackerplaten, pompschakelaar en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Belangrijk: sommige vloertypes werken minder goed. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Win informatie in bij een specialist of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder delen we overzichtelijk de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind een installatiebedrijf

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heeswijk-Dinther? In het onderstaande overzicht tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Erp, Vorstenbosch en Veghel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Bernheze is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.bernheze.org/). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Heeswijk-Dinther?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €800 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.050 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het geselecteerde product (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het soort model, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heeswijk-Dinther, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In die situatie zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de slangen doorheen lopen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5472, 5473.

Plaats een reactie