Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vorstenbosch vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Vorstenbosch? Dit is een zuinige manier van verwarmen die direct onder de vloer ligt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts bieden wij veel info over de actuele vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Vorstenbosch!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-vorstenbosch-5476

Vloerverwarming laten leggen in Vorstenbosch

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Door die keuze is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld berging / schuur, toilet, slaapkamer, keuken, gang, badkamer. Indien beschikbaar geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste producten zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties is een toepassing met infrarood absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of vloerafwerking als vinyl, tapijt, PVC, tegels, parket, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Vorstenbosch zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals adresgegevens, mailadres en jouw 06-nummer. Per mail krijg jij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Bernheze en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van goede vloerverwarming vakmannen regio Vorstenbosch

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. In het onderstaande blok bieden we handige informatie over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Vooral bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Vorstenbosch.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Bosch, ATAG, Remeha, AWB.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, e-Heat, Magnum, WTH, Warmup.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Vorstenbosch

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Vorstenbosch

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Vorstenbosch.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een duurzame manier warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Vorstenbosch liggen op gemiddeld €1025,00 tot €2375,00. De definitieve prijzen hangen af van allerlei onderdelen. Om te beginnen is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante zaken die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vorstenbosch (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €730€760 – €790
20 m2€875 – €1325€1000 – €1500
50 m2€2300 – €2750€2575 – €3250
65 m2€3800 – €4350€4050 – €4750
90 m2 +€5225 – €5675€5500 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Notitie: meerdere vloeren werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of winkel. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna verstrekken we overzichtelijk aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vorstenbosch? In het onderstaande overzicht tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Loosbroek, Schijndel en Erp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Bernheze heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.bernheze.org/). Voor energiebesparende verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Vorstenbosch?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.500 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.050 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het soort installatie (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het gewenste systeem, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vorstenbosch, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Allereerst kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5476.

Plaats een reactie