Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming s-Graveland vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in s-Graveland? Het is een verwarmingstype dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site delen we veel info over de populaire vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in s-Graveland!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-s-graveland-1243

Vloerverwarming laten leggen in s-Graveland

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Zodoende is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan specificeren kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld badkamer, woonkamer, slaapkamer, keuken, gang, berging / schuur. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste keuzes zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. Doorgaans zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, laminaat, vinyl, linoleum, PVC, parket. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in s-Graveland zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief krijg jij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Wijdemeren en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten omgeving s-Graveland

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. Hieronder tref je informatie over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral bij renovatie klussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in s-Graveland.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Bosch, Vaillant, Intergas, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, WTH, Therminon, Magnum, Danfoss.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in s-Graveland

Een elektrische vloerverwarming werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in s-Graveland

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in s-Graveland.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw ruimtes op een slimme manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in s-Graveland liggen op gemiddeld €1200,00 – €1950,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van veel onderdelen. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in s-Graveland (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €740€765 – €795
20 m2€950 – €1350€1050 – €1475
50 m2€2275 – €2775€2625 – €3400
70 m2€3700 – €4375€4125 – €4825
90 m2 +€5250 – €5800€5675 – €6400
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, wapening, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Notitie: sommige constructies geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een professional of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna delen we samengevat meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in s-Graveland? In het schema hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Loosdrecht, Ankeveen en Ouderkerk aan de Amstel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Wijdemeren is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.wijdemeren.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in s-Graveland?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €850 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.450 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het type model (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het geselecteerde model, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in s-Graveland, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Allereerst kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1243.

Plaats een reactie