Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Balgoij vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Balgoij? Het is een populaire manier van verwarmen die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit portaal vertellen we je veel info over de bekendste soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Vandaag al een keuze maken? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Balgoij!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-balgoij-6613

Vloerverwarming laten leggen in Balgoij

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Op die manier mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de keuken, gang, toilet, slaapkamer, badkamer, woonkamer. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen soorten zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In kleinere huisjes is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, laminaat, linoleum, PVC, tapijt, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Balgoij op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Wijchen en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming vakmannen omgeving Balgoij

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: het type ondervloer de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. Hieronder delen we meer details over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral bij verbouwklussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Balgoij.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Intergas, Vaillant, Remeha, Bosch.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een bestendige en sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Danfoss, e-Heat, Warmup, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Balgoij

Het elektrische systeem heeft stroom als warmtebron. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Balgoij

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Balgoij.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Balgoij kost globaal gezien tussen de €1000,00 tot €2125,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van allerlei facetten. Ten eerste is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige aspecten die de prijzen bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In de volgende weergave tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Balgoij (update woensdag, 24 april 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €745€770 – €795
20 – 25 m2€875 – €1250€1125 – €1600
45 m2€2325 – €2775€2700 – €3350
70 m2€3825 – €4475€4050 – €4775
85 m2 +€5100 – €5650€5550 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, draadmatten, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Let op: diverse types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna check je kort en bondig extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Balgoij? Onderstaand tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Overasselt, Leur en Niftrik.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Wijchen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.wijchen.nl). Voor milieuvriendelijke verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Balgoij?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €925 voor 15 m2 oplopend tot €6.150 voor 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het gewenste model (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het type model, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Balgoij, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6613.

Plaats een reactie