Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Doorwerth vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Doorwerth? Vloerverwarming wil zeggen een laag temperatuur verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website bieden wij uitgebreide informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Doorwerth!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-doorwerth-6865

Vloerverwarming laten leggen in Doorwerth

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Daardoor heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de badkamer, woonkamer, toilet, keuken, gang, berging / schuur. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste soorten zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. In sommige gevallen is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, tegels, linoleum, vinyl, tapijt, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Doorwerth eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om adresgegevens, jouw mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) sturen wij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Renkum en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van de beste vloerverwarming specialisten regio Doorwerth

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en de maximale kosten. In het volgende schema vind je meer info over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair als er beperkte budgetten zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Doorwerth.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Bosch, Intergas, Nefit, ATAG.

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een degelijke vloerconstructie en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, e-Heat, WTH, Therminon, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Doorwerth

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Doorwerth

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Doorwerth.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een innovatieve manier opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Doorwerth liggen op gemiddeld €1125,00 – €2000,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende werkzaamheden. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige zaken die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, de legwijze en de mate van afwerking. In de lijst hierna verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Doorwerth (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €730€765 – €810
20 – 25 m2€925 – €1250€1000 – €1475
40 m2€2250 – €2875€2575 – €3375
60 – 70 m2€3750 – €4475€4025 – €4775
80 – 90 m2€5225 – €5775€5625 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, draadmatten, tackerplaten, wapening, noppenplaten, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen werken het beste samen. Let op: sommige soorten geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een professional of winkel. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het schema hierna delen we samengevat de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Doorwerth? Hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Huissen, Heelsum en De Klomp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Renkum ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.renkum.nl). Voor duurzame producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Doorwerth?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €825 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €6.500 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs kom tot stand door het soort installatie (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van de geselecteerde installatie, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Doorwerth, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn 2 legwijzes: Als voordeligste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6865.

Plaats een reactie