Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bergharen vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Bergharen? Het gaat om een zeer zuinig verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt geen last meer van koude voeten! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site check je nuttige informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bergharen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-bergharen-6617

Vloerverwarming laten leggen in Bergharen

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Zodoende mag je erop vertrouwen dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder vertellen we je stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld gang, toilet, woonkamer, berging / schuur, slaapkamer, badkamer. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het type systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste keuzes zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, parket, laminaat, tegels, PVC, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Bergharen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals de locatie van je huis, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Wijchen en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van goede vloerverwarming installateurs omgeving Bergharen

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem is onderhevig aan allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en de maximale kosten. In de volgende bullets bieden we aanvullende details over de diverse soorten en hun kosten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties bij verbouwklussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Dit geeft een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Bergharen.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Bosch, Vaillant, Remeha, AWB.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, e-Heat, Danfoss, WTH, Warmup.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Bergharen

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Bergharen

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Bergharen.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een slimme wijze verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Bergharen variëren tussen de €1125,00 tot €1850,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere aspecten. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve keuzes die de prijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bergharen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €720€755 – €790
20 m2€900 – €1250€950 – €1600
40 – 50 m2€2350 – €2750€2500 – €3400
60 – 65 m2€3850 – €4400€4150 – €4875
80 – 90 m2€5225 – €5650€5650 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, noppenplaten, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat en arbeid (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Let op: enkele vloertypes werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of showroom. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het onderstaande schema verstrekken we samengevat de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bergharen? Hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Leur, Dreumel en Balgoij.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Wijchen kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.wijchen.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning (deels) verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Bergharen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.325 voor 10 m2 tot om en nabij de €6.000 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het soort systeem (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door de gewenste installatie, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bergharen, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Allereerst kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6617.

Plaats een reactie